Doživljaj okusa i mirisa tradicije
Manifestacija Dani okusa hrvatske tradicije jedinstveni je festival autohtone i tradicijske gastronomije. To je ujedno i svojevrsna pozivnica za upoznavanje i istraživanje hrvatskih županija i njihovih osobitosti oplemenjenih vrijednostima istinskog doživljaja blagovanja. Njeni domaćini su restorani, nosioci standarda Okusi hrvatske tradicije, koji njeguju pripremu tradicijskih jela čiji se šarm i okus crpe u načinu pripreme po starim recepturama i običajima, ali i suvremenim kulinarskim tehnikama te vrijednostima lokalnih namirnica.
U Brodsko – posavskoj županiji su restorani koji prate standard pod nazivom „Okusi graničarskog posavlja“.
Njih stotinjak s područja dvanaest županija pripremili su široku paletu jela koje će gostima nuditi u posebno oblikovanim menijima sastavljenim od tri slijeda po cijenama u rasponu od 15 do 30 Eura. Prava je to prilika da se isproba djelić bogatstva hrvatskog kulinarskog blaga i kulture blagovanja.
Manifestacija koju pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta zajedno organizira 12 turističkih zajednica županija jučer je predstavljena u kultnom zagrebačkom restoranu Stari Puntijar.
Ovaj pripremljeni izbor od nekoliko stotina tradicijskih jela tek je djelić hrvatskog kulinarskog blaga i kulture blagovanja. Prava je prilika da u nadolazećim Danima uživate u bogatstvu okusa što krijepe tijelo i opuštaju dušu; u dobrom jelu, piću i druženju na koje vas ugostiteljski objekti sudionici Dana okusa hrvatske tradicije pozivaju. Potražite ih i upoznajte se s njihovom ponudom na www.okusi.hr
Ugostiteljski objekti, sudionici Dana okusa hrvatske tradicije, pozivaju vas da ih posjetite i u narednih petnaestak dana uživate u bogatstvu okusa što krijepe tijelo i opuštaju dušu. U dobrom jelu, piću i druženju.
Potražite ih i upoznajte se s njihovom ponudom na www.okusi.hr