Eko-etno selo Stara Kapela

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)
Na četrdesetak kilometara udaljenosti od Slavonskog Broda nalazi se eko-etno selo Stara Kapela. bajkovito selo predstavlja spoj težnje za očuvanjem etnološke ostavštine Slavonije te svijesti o tome da je čist i zdrav okoliš temelj održivog razvoja.

Nekada gotovo izumrlo selo obnovljeno je isključivo starim materijalima te predstavlja tradicijsko selo kakva su nekoć bila u Slavoniji. Prekrasan ambijent upotpunjen je s trinaest kilometara biciklističkih staza opremljenih s svim turističkim sadržajima (vidikovci - čardaci, informativne ploče ...). Gostima se omogućava i jahanje te vožnja seoskim kolima i saonicama.
Poseban ugođaj selu daje jedinstvena rasvjeta koja podsjeća na tradicionalnu rasvjetu u slavonskim selima koja je upotpunjena odabranim stihovima najznačajnijih slavonskih pjesnika. I kao što kažu u Staroj Kapeli: "Tu cesta završava a mobiteli dometa nemaju."

Dodatne informacije:


Tel.: 035 384 363, 035 381 041
Mob.: 098 467 878
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
http://www.stara-kapela.hr
 

Pročitano 4595 puta

Srodni sadržaj (po oznakama)

Više u ovoj kategoriji: « Lovčić Nova Gradiška »

10 komentari

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda

Dobro došli

Dobro došli na stranice TZ Brodsko-posavske županije. Dobro došli u Brodsko-posavsku županiju, atraktivnu, cjelogodišnju izletničko-rekreacijsku destinaciju, županiju bogate povijesti, tradicije, kulturne i crkvene baštine, očuvane prirode i izuzetnih krajolika.

HTZ Logo

Korisni linkovi

Kontaktirajte nas

Turistička zajednica
Brodsko-posavske županije
Petra Krešimira IV | br. 2
HR-35000 Slavonski Brod

+385 (0)35 408 393 +385 (0)35 408 392 35000 Slavonski Brod, Hrvatska